Golfclub de Lage Mors NGF

Nieuws

Aantal nieuwsberichten: 23

10-02-2018   Jaar verslag wedstrijdcommissie
Jaarverslag wedstrijdcommissie


Ook dit jaar heeft de wedstrijdcommissie weer een jaarverslag gemaakt van het wedstrijdseizoen 2017. Daarin kunt U alle bijzonderheden van het afgelopen seizoen eens rustig nalezen.
U kunt het verslag vinden onder:
Informatie / Bestuur en Commissies / wedstrijdcommissie / jaarverslag 2017.

De wedstrijdcommissie

 
07-02-2018   greens in de winter
Niet op de zomergreens lopen!
Zie bijgaand filmpje.
25-01-2018   Bestuursvergadering januari 2017
De belangrijkste onderwerpen uit de bestuursvergadering van januari staan op het ledengedeelte van onze site onder Bestuurszaken.
22-01-2018   Fore you Nieuwsbrief
De Fore you Nieuwsbrief van januari 2018 is uit. In principe moet iedereen met een ons bekend e-mailadres deze ontvangen hebben. Voorts kunt u hem inzien op onze website.
14-01-2018   Winterfair en Open Huis 4 februari
Hierbij informatie over de jaarlijkse winterfair en open huis in het Aparthotel op zondag 4 februari a.s.
Ook dit jaar hebben we weer enkele golfactiviteiten waar vrijwilligers voor worden gezocht.
Zie de uitnodiging.

Frits Schutte
09-12-2017   wedstrijdkalender 2018
De wedstrijdcommissie heeft de wedstrijdkalender 2018 al gereed!
Hij staat zowel op het open als het leden gedeelte van de website.
Maar vergeet intussen de Oliebollenwedstrijd op 30 december a.s. niet, ijs en weder dienende.
04-11-2017   Eregalarij

Eregalerij

De eregalerij met de kampioenen van onze club zijn weer bijgewerkt voor seizoen 2017. Het overzicht is rechtstreeks te vinden op de home pagina / Eregalerij.

De wedstrijdcommissie

29-10-2017   Golfer/golfster van het jaar

Golfer / Golfster van het jaar

Het wedstrijdseizoen zit er weer op, en dus zijn alle wedstrijden die meetellen voor de Golf(st)er van het jaar competitie gespeeld.
Het was dit jaar tot het einde toe bijzonder spannend. De totale uitslag is te vinden op het ledengedeelte van onze website onder Wedstrijden / Wedstrijduitslagen.
De winnaars (onder een klein voorbehoud zoals vastgelegd in het reglement)  zijn:

Golfster van het jaar 2017: Trees Oldejans.
Golfer van het jaar 2017: Jan Oldejans.
Van harte gefeliciteerd!
De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijden de Nieuwjaarsreceptie.

De wedstrijdcommissie

25-10-2017   Winterregels

Nu de dagen korter en kouder worden en de fairways natter, wordt golf nog een stukje lastiger. Maar gelukkig zijn er enkele 'winterregels' die het leven van een golfer iets gemakkelijker maken.
Lees daarom bijgaand stukje, en kijk ook op de baaninformatie.

Winterregels

23-10-2017   CK Duo Matchplay

Clubkampioenschap Duo Matchplay

Afgelopen zondag werd de finale gespeeld van het Duo Matchplay kampioenschap. De laatste finale van het seizoen 2017, en ook deze wedstrijd werd weer een uiterst spannende aangelegenheid. Pas op hole 18 viel de beslissing en moesten Minny en Evert Jan van Heijningen hun meerdere erkennen in Trees en Jan Oldejans (1 up).
Van harte gefeliciteerd !

De wedstrijdcommissie

15-10-2017   CK Matchplay

Clubkampioenschap Matchplay

Vandaag werden de finales van de clubkampioenschappen Single Matchplay gespeeld. De baan zorgde voor bijzonder moeilijke omstandigheden.

Bij de dames ging de strijd tussen Ria Bisschop en Elles Witbreuk, en het werd het een spannende en gelijk opgaande strijd die uiteindelijk werd beslist in het voordeel van Elles Witbreuk(2/1).

Bij de Heren ging de strijd tussen Jan Oldejans en Kevin Bierman. Ook die wedstrijd was spannend tot het eind, met Jan Oldejans als winnaar (2/1)

Van harte gefeliciteerd!

De wedstrijdcommissie

07-10-2017   Hof van Twente Cup 2017
Bij de 5e jaarlijkse wedstrijd om de Hof van Twente Cup, editie 2017, gehouden op zaterdag 7 oktober, werd de eerste prijs in de categorie Stableford bij de heren gewonnen door Henk Klein Hemmink en de tweede prijs in de categorie Strokeplay bij de dames door Martha Haverkamp.
Bravo!

Frits Schutte
wedstrijdleiding Hof van Twente Cup
03-10-2017   OGK
De Overijsselse Golf Kampioenschappen zijn gespeeld op zondag 1 oktober a.s. op de baan van Het Rijk van Sybrook.
De beste dame van ons team was Marianna Dammers met een score van 99 slagen op de 21e plaats.
De beste heren van ons team waren Roy Bierman en Jan Oldejans, beiden met een score van 92 slagen op de 29e/30e plaats.
Voor de volledige uitslag zie http://www.overijsselsgolfkampioenschap.nl/laatste-uitslag
Voor een impressie zie http://www.gccsybrook.nl/t-sybrook-straalt-overijsselse-golf-kampioenschappen.
 
28-09-2017   Han en Rini Weegink Cup
Onze jaarlijkse goede-doelenwedstrijd om de Han & Rini Weegink Cup is op 23 september jl. gehouden onder ideale weersomstandigheden. 36 Golfers hadden zich ingeschreven. De wedstrijd werd gewonnen door het echtpaar Trees en Jan Oldejans, een familiefeestje dus. Nu ging het ditmaal niet in de eerste plaats om het winnen, maar om zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen voor een goed doel. Dat goede doel, door de familie Weegink uitgekozen, was dit jaar de stichting Beuatiful Ballooning, die regelmatig balonvluchten organiseert voor zieke kinderen. Het aantal Stablefordpunten over 9 holes was bepalend voor de financiële bijdrage per deelnemer. Dit aangevuld met een gift van de familie Weegink, alsmede bijdragen van de golfclub, van het Aparthotel Delden en van leden die verhinderd waren maar wel wilden bijdragen, leverde het mooie bedrag op van € 2.800, dat aan de stichting kon worden overhandigd.
Ten slotte werd met een aantal kinderen een ballonvlucht gemaakt vanaf het voetbalveld naast de golfbaan.
28-09-2017   Single matchplay heren
De finalisten om het clubkampioenschap single matchplay heren zijn bekend: Jan Oldejans en Kevin Bierman. De finale wordt gespeeld op zondag 15 oktober a.s. vanaf 10.00 uur. Komt dat zien!
Het schema staat op de gebruikelijke plek op onze website.

De wedstrijdcommissie
03-09-2017   Clubkampioenschappen

Afgelopen weekend werden de Clubkampioenschappen Strokeplay gespeeld gedurende twee super mooie dagen. De toppers uit het deelnemersveld streden op zondag om zich kampioen van golfclub de Lage Mors te mogen noemen.
De uitslag bij de Heren:
1 - Jan Oldejans - 159 slagen
2 - Kevin Bierman - 162 slagen
3 - Roy Bierman -162 slagen

De uitslag bij de Dames:
1 - Elles Witbreuk -175 slagen
2 - Martha Haverkamp - 185 slagen
3 - Trees Oldejans -188 slagen

En verder heeft heeft Marjet zaterdag een hole in one gescored op hole 4!

Allen van harte gefeliciteerd

De wedstrijdcommissie

Foto's staan op de website
Gerrit Hofmans

24-07-2017   Q-kaart lopen

Q-kaart lopen

Er zijn inmiddels vijf manieren om een qualifying kaart in te leveren:

 1. via een fysieke scorekaart
 2. via onze website golfclubdelagemors.nl
 3. via onze Telegolf zuil bij de golfbalie
 4. via de Golf.nl app op uw smartphone
 5. via de website mijn.golf.nl.

ad 1. Deze manier is eigenlijk alleen van toepassing op leden die beginnen met kaartlopen en dus nog geen EGA handicap hebben. Zij vragen een gele NGF-sticker met nummer aan bij de receptie van het Aparthotel. Pas als de Stableford score 18 punten (9-holes) of 36 punten (18-holes) of hoger is, stoppen zij de kaart in de Q-kaartenbus bij de golfbalie, samen met het bewijs van slagen voor het Golfregelexamen. Na verwerking krijgen zij van de handicapadministratie een EGA handicap, waarvan de hoogte afhankelijk is van de ingeleverde score.

ad 2. Via onze eigen website golfclubdelagemors.nl inloggen en op het eigen dashboard bij Mijn handicap op nieuwe scorekaart klikken. In principe moet die mogelijkheid worden gebruikt voor het invoeren van een kaart die op een andere baan is gelopen en aldaar niet via een zuil kan worden verwerkt.

ad 3. De Telegolf zuil kan worden gebruikt door golfers met een EGA handicap die een Q-kaart op onze baan willen lopen.

ad 4. Sinds augustus vorig jaar is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis Golf.nl app op een iOS of Android smartphone voor het invoeren van behaalde scores tijdens het lopen door de baan. Daartoe moet eerst de app worden geïnstalleerd; hiervoor is 40 MB vrije ruimte nodig. Vervolgens moet een account worden aangemaakt. Daartoe heb je nodig het e-mailadres waarmee je inlogt, het zes- of zevencijferige NGF-pasnummer van je homecourse, en de barcode achterop de NGF-pas nodig. De app herkent de golfbaan en vraagt naar marker (die als vriend een eigen app account moet hebben en toegevoegd moet worden in jouw app), 9 of 18 holes, kleur tee, oefenkaart (wordt niet doorgegeven aan de club) of Q-kaart. Na overleg met de NGF is besloten het bijhouden van een fysieke scorekaart niet langer verplicht te stellen, omdat anders een groot voordeel van de app teniet zou worden gedaan.

ad 5. Dezelfde informatie als met de app kan worden ingevoerd en verkregen via de website mijn.golf.nl.

N.B. 1 Als gekozen is voor een van de genoemde methoden, dan moet daarmee het hele proces worden doorlopen, dus tot en met het invoeren van de behaalde scores.

N.B. 2 De handicapcommissie blijft als autoriteit verantwoordelijk om toezicht te houden op de behaalde scores, via welke route dan ook. Als zij reden heeft om aan te nemen dat er incorrecte informatie is geregistreerd, kan de handicapadministratie met de speler en marker contact opnemen.

 

juli 2017

handicapcommissie: handicapcommissie@golfclubdelagemors.nl

handicapadministratie: hcpadmin@golfclubdelagemors.nl

 

22-06-2017   Spielehof

19 Juni ’s avonds heeft de eerste editie van de uitwisselingswedstrijd tussen Spielehof en de Lage Mors plaatsgevonden, een Foursome Double-Nine Matchplay wedstrijd, op de Grobbbebaan. Volgend jaar vindt de return plaats bij De Lage Mors in Delden. Het warme weer was voor de meesten een extra handicap, vandaar dat de nodige liters water mee de baan in werden genomen. Na afloop was het wel heerlijk vertoeven op het terras, waar onder het genot van een hapje en een drankje de uitslag bekend werd gemaakt: Spielehof 41 tegen de Lage Mors 13. Een ruime overwinning voor Spielehof, en daarmee bleef de felbegeerde wisselbeker in Boekelo.

https://www.spielehof.nl/wp-content/uploads/deelnemers-spielehof-de-lage-mors-2017.jpg

 

 

22-04-2017   Golf.nl app voorwaarden

Golf.nl app voorwaarden

Aan het gebruik van de digitale scorekaart via de Golf.nl app heeft de NGF de volgende voorwaarden verbonden: de Golfregels, het Reglement Handicap 54 en het EGA Handicap System 2016 – 2019 zijn van toepassing.  Bij het gebruik maken van de app zijn de volgende punten aan de orde:

 • de qualifying ronde dient vooraf aangemeld te worden; dit kan nu met de app op de eerste tee vlak voor het begin van de ronde;
 • het feit dat er een qualifying ronde wordt gespeeld, wordt direct aan de handicapcommissie van uw home course gezonden;
 • de marker van uw digitale scorekaart moet een bij de NGF aangesloten speler zijn met ten minste EGA handicap 54;
 • gegevens van de ingeleverde scorekaart worden digitaal aan de handicapcommissie van uw home course gezonden;
 • er behoort een fysieke scorekaart ingeleverd te worden voor controle door de handicapcommissie;
 • de handicapcommissie is bevoegd om een ingeleverde score al dan niet te accepteren;
 • u kunt deze digitale scorekaart niet gebruiken voor wedstrijdscores en scores in het buitenland.
Handicapadministratie
hcpadmin@golfclubdelagemors.nl

 

17-04-2017   Nieuwe Golfregels per 2019
De R&A en de USGA bereiden een drastische modernisering (lees: vereenvoudiging) van de golfregels voor per 2019.
Een samenvatting ervan is hier te downloaden.
Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar de website van randa.org onder Rules&Equipment en vervolgens Rules Modernisation. Dat is wel een veelheid aan informatie.
De regelcommissie bereidt een reactie van onze club voor per 1 augustus a.s. Opmerkingen van leden zijn daarbij uiteraard welkom.

Frits Schutte, secretaris
 
21-12-2016   Nieuwe Stroke Indices
Nieuwe Stroke Indices
 
De Handicapcommissie heeft zich als vervolg op het opnieuw bepalen van de rating van de baan door de NGF bezig gehouden met het evalueren van de stroke indices van de holes. Daartoe zijn een kleine 4.000 scores van de afgelopen jaren geanalyseerd op gemiddeld resultaat per hole. Op grond van deze analyse komt de commissie tot een wijziging van de Stroke Indices van een aantal holes, en wel volgens onderstaande tabel.
 
hole par SI 2016 SI 2017
       
1 3 17 17
2 4 12 9
3 4 4 5
4 3 9 12
5 5 5 4
6 3 16 16
7 4 8 13
8 5 1 1
9 4 13 8
       
10 3 18 18
11 4 11 11
12 4 3 7
13 4 10 15
14 5 6 6
15 3 15 14
16 3 7 3
17 5 2 2
18 4 14 10
 
De grootste verschillen treden dus op bij hole 7/16, 9/18, 12 en 13. Het bestuur heeft bovenstaande wijzigingen bekrachtigd.
De invoering van deze nieuwe SI’s hangt af van een aantal factoren: het afronden van het opnieuw meten van de lengte van enkele holes, de scorekaarten, de informatieborden bij de afslagen, en het caddyboekje. Zodra een en ander kan worden gerealiseerd zal dat op de website bekend worden gemaakt.
Intussen kan het aardig zijn om eens na te gaan of en zo ja hoe een behaalde score wordt beïnvloed door de nieuwe stroke indices.
 
Frits Schutte, secretaris bestuur
 
30-09-2016   Nieuwe Playing handicap tabellen
Zoals bekend heeft de NGF in juni de course ratings en slope ratings van de baan bij de verschillende kleuren afslagen opnieuw vastgesteld.
De bijbehorende Playing handicap tabellen zijn in september ontvangen.
Besloten is deze met ingang van zaterdag 1 oktober toe te passen.
Vanaf die dag gelden dus de tabellen 2016. Deze zijn op het openbare gedeelte van de website geplaatst onder Baan / Playing handicap tabellen.
Vandaar kunnen ze desgewenst ook worden gedownload.

Een volgende stap is het opnieuw inmeten van de afstanden van de holes, en het evalueren van de stroke indices van de holes.
Dit heeft consequenties voor de scorekaart, de borden bij de tees en het caddyboekje, dus het effect daarvan zal pas zichtbaar worden vanaf het moment dat we weer aan nieuwe scorekaarten toe zijn.
De verwachting is dat dat pas medio 2017 het geval zal zijn.
03-08-2016   Hospitality
Zes golfbanen/-clubs in Twente (GCC Het Rijk van Sybrook te Enschede, Twentsche GC te Deldenerbroek, GC de Koepel te Wierden, GC Driene te Hengelo, GC Weleveld te Zenderen en wij) hebben afgesproken wederzijdse hospitality in te voeren. Vanaf 1 augustus geldt voor genoemde vijf banen  voor 18 holes een tarief van € 35 en voor 9 holes een tarief van € 22,50, met uitzondering van Het Rijk van Sybrook waar voor 9 holes een hospitalitytarief van € 29,50 geldt.
Deze regeling geldt voor onze Full members (= Gewone Leden) en Kennismakingsleden.
Het bestuur verwacht met dit hospitality-arrangement voor die categorie leden een mooi aanbod te hebben gedaan om ook in de nabije omgeving tegen een aantrekkelijk tarief te kunnen golfen.

Het bestuur
  hospitality tarief
club/baan 18 holes 9 holes
Het Rijk van Sybrook € 35 € 29,50
Twentsche Golfclub € 35 € 22,50
Golfclub de Koepel € 35 € 22,50
Golfclub Weleveld € 35 € 22,50
Golfclub Driene € 35 € 22,50
Golfclub de Lage Mors € 22,50 (dagkaart)

Daarnaast blijven de hospitality-arrangementen gelden die met enkele andere clubs zijn aangegaan, eveneens voor onze Full Members en Kennismakingsleden. Het betreft:
  hospitality tarief
club/baan 18 holes 9 holes
Zwolse Golfclub € 30 (werkdagen) n.v.t.
  € 35 (weekend) n.v.t.
PW Enschede € 20 (dagkaart)